HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Job crafting: naar een beter passende baan en meer werkgeluk

Wist je dat we in ons leven zo'n 82.000 uren werken? Als we er zoveel tijd aan besteden, kunnen we er ook beter maar iets goeds van maken. En toch zijn maar weinig Vlamingen écht gelukkig of tevreden op het werk. Minder dan één op de vijf, zo blijkt uit onderzoek van de UGent. Een precies even groot deel is in grote mate ontevreden en dus ongelukkig. De anderen voelen zich redelijk tevreden met hun job. Ontevreden werknemers zijn vaker ziek, minder betrokken, minder gemotiveerd en dus minder productief. Werkgevers kunnen (én moeten) maatregelen nemen om de tevredenheid van hun werknemers te bevorderen, bijvoorbeeld door in sociale steun te voorzien, ontwikkelingsmogelijkheden te bieden en/of de werkdruk te verlichten. Als werknemer kan je echter ook zelf initiatief nemen om jouw werkgeluk te vergroten. Hoe? Met job crafting!

Bart Moens geeft in onderstaand artikel heel wat inzichten in job crafting. Na een kort tekstje gaat hij dieper in op de werktevredenheid en de zoektocht naar een betere person-job fit zonder van job te veranderen. Waarom zou je job crafting doen? En wat is de rol van de werkgever?  

Ann Moreels vertrekt vanuit haar ruime praktijkervaring om de bevindingen van Bart aan de realiteit (binnen de lokale besturen) te toetsen. 

Artikel Bart Moens                                                                                                  Reactie Ann Moreels*

                                       

 

* Enkel voor abonnees van HRMConnect

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...