Medewerkers die hun eigen mobiel nummer ter beschikking stellen van het bestuur, kunnen ervoor kiezen om dit mee te nemen wanneer ze het bestuur verlaten. Hier zijn wel een aantal formaliteiten aan verbonden. We lijsten ze in dit artikel kort op.
Tijdens een tewerkstelling krijgen medewerkers soms een voordeel, zoals een GSM/smartphone en een abonnement. Indien de medewerker op dat ogenblik al een eigen mobiel nummer heeft, wil hij soms dit nummer behouden. Deze manier van werken heeft soms de voorkeur boven het werken met twee SIM-kaarten of met twee afzonderlijke smartphones.
Vanaf 1 januari 2024 is een bestuur verplicht om het telefoonnummer terug te geven aan de medewerker indien hij hierom verzoekt. Er is een wet die deze verplichting inschrijft voor de contractuele medewerkers, maar niets belet om deze regels ook toe te passen op statutaire personeelsleden.
Aanvraag door de medewerker
De medewerker heeft het recht om de teruggave te vragen van het gebruiksrecht van het mobiele telefoonnummer dat hij had vóór de aanvang van de tewerkstelling en dat de medewerker aan het bestuur heeft overgedragen bij de aanvang of tijdens de uitvoering van de tewerkstelling.
Hij moet zijn verzoek indienen:
- schriftelijk (schriftelijk gedateerd en ondertekend);
- binnen één maand na de einddatum van de tewerkstelling.
Houding van het bestuur
Als het verzoek door de medewerker wordt gedaan volgens de hierboven beschreven voorwaarden, kan het bestuur hem de teruggave van het recht op het gebruik van het mobiele telefoonnummer niet weigeren.