HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Maak werk van een goed onthaal

 

Het aanwerven van een nieuwe medewerker is een cruciaal moment, zowel voor jou als werkgever als voor de nieuwkomer. Voor nieuwe medewerkers is het een begin van een nieuwe fase in de loopbaan en de start van een spannend – en hopelijk fijn – avontuur. Voor werkgevers betekent dit het verwelkomen van nieuwe talenten en investeren in de toekomst van de organisatie.

De manier waarop nieuwe medewerkers in de organisatie worden onthaald, heeft een grote invloed op hoe ze hun nieuwe job ervaren en of ze zich op hun gemak voelen in de organisatie. Een goed onthaal zorgt ervoor dat nieuwkomers zich vlotter integreren, zich beter in hun vel voelen, sneller hun nieuwe functie onder de knie hebben en productiever zijn. Het verkleint zo de kans dat de nieuwkomer de organisatie snel weer verlaat en dat jij opnieuw de krappe arbeidsmarkt op moet op zoek naar vervanging.

Bart Moens bespreekt in dit artikel hoe een goed onthaal in zijn werk gaat. Ann Moreels maakt daarna een praktische reflectie, gericht op de lokale besturen. Want goed begonnen is half gewonnen.

 

Tip! Een van de cruciale stappen in het onthaal is ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers snel mee zijn met de werking van een lokaal bestuur. Om dat efficiënt en kwaliteitsvol te kunnen doen ontwikkelden we met experten uit lokale besturen de e-learning ‘Het lokaal bestuur voor starters’.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...