HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Lokaal bestuur Heist-op-den-Berg investeert in positiviteit als basis voor een nieuwe cultuur

De integratie van het OCMW en de gemeente is sinds 1 januari 2019 een feit. Heist-op-den-Berg is voortaan één functionele organisatie met respect voor de eigenheid van de werking van beide besturen en met naleving van de wettelijke bepalingen.

Iedereen had er veel zin in om één lokaal bestuur te worden. Op basis van de gemeenschappelijke dienstverlening in gemeente en OCMW zaten teams op een beschikbare locatie samen, met het idee: ‘Die doen hetzelfde dus dat zal wel marcheren!​’ Maar een cultuurclash tussen de twee organisaties met totaal verschillende culturen was al snel duidelijk.​ Door medewerkers uit de gemeente en het OCMW samen te brengen kwamen de verschillende afspraken en routines naar boven. Dit ging van kleine, alledaagse gewoontes tot administratieve regelingen met een zekere impact.

Op welke manier kan je als organisatie groeien naar een nieuwe en gezamenlijke cultuur en welke rol speelt leiderschap hier in?
In deze bijdrage laten we Ann Ponnet, teamcoördinator P&O bij het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg aan het woord. Met hun project rond positiviteit als basis voor een nieuwe cultuur zijn ze laureaat van de L&D Awards 2024.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...