HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Beslissingen van de Beroepscommissie voor Tuchtzaken: overzicht van 2023 (ABB)

Statutaire personeelsleden van de gemeenten, OCMW’s en provincies kunnen bij de Beroepscommissie voor Tuchtzaken beroep aantekenen tegen een tuchtstraf die hen werd opgelegd. Het is geen rechtscollege, maar een bestuurlijk orgaan dat op onafhankelijke wijze zijn opdracht als beroepsorgaan in tuchtzaken uitoefent. Beroep bij deze Beroepscommissie is een noodzakelijke stap vooraleer het betrokken personeelslid zich tot de Raad van State zou kunnen wenden.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur publiceert jaarlijks een geanonimiseerd overzicht van de beroepen die de commissie behandeld heeft. Het overzicht van 2023 is sinds kort terug te vinden op de website van ABB.

U vindt hier het overzicht van de tuchtberoepen ingediend in 2023, met telkens een omschrijving van het tuchtvergrijp of de ordemaatregel, de opgeworpen middelen van de verdediging, de proceduremiddelen en de beoordeling.

Meer lezen over de tuchtprocedure in lokale besturen? In onderstaande werken vinden HRMConnect-abonnees heel wat informatie terug.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...